Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

38-річний захисник України, всупереч прогнозам медиків, вижив і встав на ноги

У пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України розповіли історію дивовижної стійкості 38-річного Євгена Ковшика, який зазнав важких поранень і вижив, усупереч невтішним прогнозам лікарів.

У ЗСУ з 2015 року

– Євген родом із Харківської області. Уперше до лав Збройних сил України потрапив ще 2015 року – проходив службу в Луганській області, був гранатометником у мобільній групі, – йдеться в повідомленні.

Пізніше він був демобілізований і після повернення додому працював на виробництві обладнання для шахтарів. Вдруге захисник потрапив до ЗСУ вже в лютому 2023 року. Спочатку проходив навчання, а потім – службу в Авдіївці.

Зараз дивляться

Осколок влучив у шийний відділ хребта

За словами воїна, поранення він отримав наприкінці квітня. По їхній групі працював танк, унаслідок чого осколки ворожих снарядів влучили чоловікові в шийний відділ хребта, перебили праве коліно та руку, буквально порубали правий бік тіла. Голову врятувала надійна каска.

З поля бою бійця евакуювали побратиму та надали першу медичну допомогу. Повністю знерухомлений, Євген пролежав в укритті близько 10 годин.

Лікування в Дніпрі

Далі був довгий період лікування в Дніпрі, де лікарі провели необхідні оперативні втручання і вилучили осколок із хребта. Після цього захисник опинився в реанімації київського госпіталю, оскільки було діагностовано зараження крові.

– Прогнози лікарів були вкрай невтішними. Йому давали один відсоток зі ста. Перші 72 години були вирішальними, три доби воїн боровся зі смертю в стінах медзакладу. Однак, незважаючи ні на що, йому вдалося вижити, – розповіли в пресслужбі МОЗ.

Коли Євген уже міг сидіти в колісному кріслі, його транспортували в один із госпіталів Рівненщини на реабілітацію. Там він почав працювати з мультидисциплінарною командою фахівців.

Зробив перші кроки

На початку серпня 2023 року, після тривалої реабілітації, Євген зробив перші кроки. Він може долати чималі для його стану дистанції та намагається присідати біля опори. Завдяки власним старанням і підходу медиків, чоловік, який потрапив до шпиталю на колісному кріслі, виписався з госпіталю на своїх двох.

Попереду ще багато роботи, проте чоловік ставить перед собою великі цілі, одна з яких – міцно стояти на ногах. Він також мріє проїхатися на автомобілі і навіть чітко уявляє цю мить.

У МОЗ зазначили, що основною опорою та підтримкою військовослужбовця під час усього періоду лікування та реабілітації стали сім’я та рідні люди, які не полишали його ні на мить.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 11:10:33