Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як святкують Новий рік у різних країнах світу: особливості та ТЕСТ

Новий Рік в Україні вважається одним із головних свят. Воно дарує віру в майбутнє, збирає разом друзів і близьких, а також супроводжується традиціями, які сповнені чарівництва. Подія також активно відзначається і в інших країнах, але зі своїми особливостями та відмінностями. Саме час дізнатися про дивовижі в інших країнах на зимове свято.

Як святкують Новий рік у різних країнах світу

Китай

У Китаї Новий Рік відзначають із розмахом, адже це найголовніше свято в календарі. У 2024 році воно припадає на лютий. У цей період заведено збиратися сім’ями, влаштовують гуляння, ярмарки, дарують один одному подарунки та їдять традиційні страви. Серед особливостей – це прикрашання будинків червоними ліхтарями на удачу і щастя.

Японія

У Японії Новий Рік не вважається найголовнішою подією. У них більше цінують День народження імператора, який припадає на 23 лютого. Крім концертів і виступів на вулиці, японці на Новий Рік одягають новий одяг – це символ очищення і початку нового життя. Незвичайне входження в новий рік. У перші дні січня японці моляться і відвідують родичів.

Зараз дивляться

США

Новий Рік у різних країнах має свої традиції – жителі США полюбляють відзначати свято не лише вдома, а й у театрах, нічних клубах і ресторанах. Своєрідні вечірки у них також популярні – все заради емоцій. Навіть казино заповнені в США на новорічну ніч. Американці дарують одне одному подарунки та чекають на спуск блискучої кулі на будівлі на будівлі на будівлі Уан-Таймс-Сквер, як символ нового року.

Італія

В Італії дуже люблять емоції – для цього багато хто заздалегідь купує петарди і феєрверки, щоб потішити оточуючих у новорічну ніч. Вони вірять, що гучні звуки відлякують злих духів. Багато хто в курсі, що італійці викидають старий посуд, щоб позбутися невезіння. Є місце новорічним подарункам і традиційним стравам – наприклад, на новорічний стіл подають чечіні – макарони з чорнилом каракатиці.

Франція

У Франції на Новий Рік також є свої традиції – серед страв на столі можна зустріти устриці і трюфель. Без шампанського свята не буде, як і без гучних барвистих салютів. На вулиці багатьох можна зустріти в маскарадних костюмах. Головні площі Парижа прикрашені дуже яскраво ілюмінацією. А щоб перевірити свої знання, можна пройти цікавий тест.

Як відзначають Новий рік в інших країнах: тест

На чому ворожать фіни в новорічну ніч?

Правильно!
Неправильно!

У США щороку проводять змагання за:

Правильно!
Неправильно!

У Британії можна прийти в гості без запрошення, однак варто принести:

Правильно!
Неправильно!

Французи готують новорічний пиріг із “сюрпризом”. Що це?

Правильно!
Неправильно!

Іспанці із боєм курантів поспішають з’їсти:

Правильно!
Неправильно!

Естонці люблять входити в новий рік чистими, тому:

Правильно!
Неправильно!

На Кубі в новорічну ніч годиннику дають відпочити, тому:

Правильно!
Неправильно!

Традиції на Новий рік у світі (тест)

Чули дзвін, та не знаєм, де він. Ну хоч дату свята знаєте?

Сподіваємось, українські традиції знаєте краще!

Новий Рік

Зовсім трішки не дотягнули. Є над чим працювати!

День святого Миколая

Чудовий результат! Здається, вас нічим не здивуєш.

Як святкують Новий рік у Німеччині


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 09:30:34