Найкращі рецепти від переможниці МастерШеф 2023 Валерії Матрохіни
Нарешті стало відомо ім’я переможниці цьогорічного МастерШеф. В архіві Валерії справді багато рецептів смачних страв, які під силу навіть дитині.
Факти ICTV зібрали найкращі рецепти від переможниці 12 сезону МастерШеф Валерї Матрохіної.
Десерт Павлова
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- яєчні білки – 200 г;
- цукор – 300 г;
- кукурудзяний крохмаль – 20 г;
- лимонний сік – 1 ст.л;
- цукрова пудра – 50 г;
- вершки 33% – 250 мл;
- крем чіз – 80-100 г.
Спочатку потрібно збити білки, поступово додаючи цукор.
Коли білки вже будуть майже збиті (перетворяться на білу масу), треба додати крохмаль та лимонний сік.
Випікати десерт слід у духовці за температури 100-110°C півтори години.
Для крему збиваємо вершки з цукровою пудрою, додаємо крем чиз.
Для подавання потрібно викласти крем на випечені білки та прикрасити фруктами.
Хумус
Для приготування знадобиться:
- консервований нут – 1 банка;
- сік лимону – 1 ст.л;
- часник – 1 зубчик;
- сіль – за смаком;
- білий кунжут – 150 г;
- рослинна олія – 3-4 ст.л;
- грецький йогурт – 1 ст.л.
Для початку потрібно приготувати пасту тахіні. Для цього перебиваємо блендером білий кунжут, рослинну олію та сіль.
Зберігати таку пасту можна в холодильнику протягом кількох тижнів.
Далі кладемо в блендер нут, сіль, часник, лимонний сік та дві столові ложки пасти тахіні.
Коли консистенція стане однорідною, до маси можна додати грецький йогурт. Тоді страва буде ніжнішою.
Хрустка картопля
Що знадобиться:
- картопля – 500 г;
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л;
- пармезан – 60 г;
- зелень (кріп, петрушка, рукола) – за смаком;
- підсмажений бекон;
- спеції (сіль, перець, мускатний горіх) – за смаком.;
- олія для фритюру.
Спочатку потрібно зварити картоплю, вже готову – пом’яти виделкою.
До розім’ятої картоплі слід додати дрібно нарізаний бекон, крохмаль, зелень, пармезан і спеції.
З готової суміші формуємо невеликі рівні кульки.
Олія має закипіти у фритюрі або каструлі.
Кидаємо кульки в киплячу олію та смажимо їх до готовності.
Мають вийти м’які мінікартоплинки з хрумкою скоринкою.
Джерело: Пресслужба МастерШеф, Валерія Матрохіна
Фото: Валерія Матрохіна
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 09:15:37