Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Аміна Окуєва – Угорщина відмовила в Україні в екстрадиції кілера Ігоря Редькіна

Угорщина відмовила Україні у видачі росіянина, якого підозрюють у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої у 2017 році.

Про це очільник Національної поліції України у Київській області Андрій Нєбитов повідомив Радіо Свобода.

За його словами, нині уродженець дагестанського Каспійська Ігор Редькін переховується в Угорщині. Він сказав, що українська влада звернулася до прокуратури Угорщини з запитом щодо екстрадиції, та отримала відмову.

Зараз дивляться

— Угорський суд відмовив в екстрадиції (Редькіна, – Ред.) через війну в Україні, – сказав начальник управління нацполіції Київщини, співробітники якого розслідували справу про вбивство Окуєвої.

Втечу Редькіна від слідства редакції видання підтвердив екснардеп Ігор Мосійчук, помічницею якого працювала Окуєва. За його словами, підозрюваний зміг залишити Україну в перші дні повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.

Що відомо про вбивство Окуєвої та слідство

На Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва двічі скоювали замах. Окуєва загинула біля селища Глеваха Київської області, коли по авто в якому вона перебувала з чоловіком, відкрили вогонь. Осмаєв тоді отримав поранення.

У 2020 році українські правоохоронці затримали Редькіна та ще трьох осіб за підозрою у причетності до вбивства Окуєвої та замаху на життя Осмаєва.

У лютому 2021 року суд звільнив з-під варти Редькіна. Апеляційний суд змінив запобіжний захід Ігорю Редькіну із тримання під вартою на домашній арешт.

Осмаєв, який пережив кілька замахів, є командиром добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, що воює із російськими загарбниками.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-30 19:17:37