Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Через досолювання страв з’являється хронічна хвороба нирок – дослідження

Вчені з Університету Тулейн, виявили, що досолювання страв підвищує ризик розвитку хронічної хвороби нирок.

Споживання великої кількості солі також раніше пов’язували з вищим ризиком серцевих хвороб, особливо високим артеріальним тиском.

Дослідження

Зараз вчені звернули увагу на можливий вплив солі на стан нирок.

Зараз дивляться

Дослідники проаналізували медичні дані 465 288 учасників дослідження UK Biobank, які звітували про свої смакові уподобання.

Шкода від солі

Згідно з отриманими даними, учасники, які зазвичай досолювали їжу, мали у середньому на 7% вищий ризик хвороби нирок.

Ті, хто постійно досолював страви, мав іще більший ризик – на 11%.

Цей ефект був особливо помітний серед тих, хто вже перебував у групі ризику хвороби нирок, а також у людей із низьким індексом маси тіла та низькою фізичною активністю.

Науковці вважають, що зменшення вживання солі може бути корисним для здоров’я нирок та сприяти зниженню ризику розвитку хронічної хвороби.

Джерело: JAMA Network Open

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-30 17:37:40