Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Путін вирішив розпочати новий рік ракетною атакою: Радбез ООН засудив удар по Україні

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розповів членам Радбезу про наслідки масованого російського ракетного удару 29 грудня, а російського представника в ООН назвав людиною з ампутованою совістю і відрізаною гідністю.

У п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН, яке ініціювала Україна та союзники, обговорювали саме ракетну атаку Росії.

Більшість країн-членів Радбезу ООН, зокрема США, Велика Британія, Франція, засудили дії РФ.

Зараз дивляться

Помічник генсека ООН Халед Хіарі заявив, що трагічно, що 2023 рік закінчується так само як і розпочався – нищівним насильством щодо народу України, адже знову українці змушені проводити свята в пошуках притулку, розбирати завали та ховати загиблих в умовах холодів.

Що говорив представник України в ООН

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця зазначив, що доки Росія здатна вбивати довіру та цілісність Радбезу ООН, вона почуватиметься вільно, вбиваючи невинних людей в Україні та за її межами.

Він розповів, що Росія минулої ночі била по навчальних закладах, торговельному центру, пологовому будинку, 45 багатоповерхових житлових будинках, приватних будинках, церквах, складах тощо.

– Мені немає що сказати російському представникові тут, у цій залі. Як і його московське начальство, він є людиною з ампутованою совістю і відрізаною гідністю, – наголосив Кислиця.

Він зауважив, Росія сповнена ненависті до більшої частини світу, а не лише до України.

За його словами, у всі часи всі агресори розуміли лише мову сили у відповідь, а все решта приймалося як слабкість і заохочення до подальшої агресії. А ще Кислиця наголосив, що історію варто не забувати, бо хто не пам’ятає минулого, приречений на його повторення. Представник України висловив сподівання, що така доля не спіткає Організацію Об’єднаних Націй.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Сергій Кислиця заявив, що існує повна солідарність між злочинним режимом в Кремлі та промитим російським суспільством щодо так званої необхідності продовження війни.

Представник України також наголосив, що допоки Росія матиме ресурси, вона продовжуватиме атакувати Україну, а разом і глобальну архітектуру безпеки та міжнародний порядок.

Саме тому треба позбавити Росію можливості виробляти зброю, фінансувати війну в Україні та загрожувати світу.

Реакція США і генсека ООН

Радник-посланник місії США при ООН Джон Келлі зазначив, що президент Путін замість миру вирішив відзначити цей святковий період і розпочати новий рік безпрецедентною кількістю дронових і ракетних ударів по іншій державі-члену ООН.

Джон Келлі звинуватив Росію у цілеспрямованому відволіканні Ради Безпеки ООН темами про Революцію Гідності в Україні десятирічної давнини, а сама РФ в цей час готувалася до удару по українських містах.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш також засудив масовану ракетну атаку Росії на Україну.

– Напади на цивільних та цивільну інфраструктуру порушують міжнародне гуманітарне право, є неприйнятними, їх треба негайно припинити, йдеться в заяві Антоніу Гутерріша.

Фото: Сергій Кислиця

Джерело: Deutsche Welle, Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-30 14:25:25