Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ким виданий паспорт: де подивитись на ID

ID-картка – зручний документ, в якому міститься доволі багато даних. Однак в багатьох українців виникають питання, як знайти в ньому ту чи іншу інформацію. Де подивитись, ким виданий паспорт – читайте в матеріалі.

Ким виданий паспорт: де подивитись на ID-картці та що відомо

На зворотному боці ID-картки розташована інформація у вигляді чотиризначного цифрового коду, що вказує на орган, який видає ваш паспорт. Повну назву цього підрозділу зведено до чотирьох цифр, і для кожного відділу ДМС (Державної міграційної служби) цей код унікальний.

Якщо вам необхідно дізнатися назву підрозділу міграційної служби, який видав вам паспорт, ви можете скористатися сайтом  ДМС, де представлена ця інформація. На сайті ви зможете знайти повну назву підрозділу та його адресу. Щодо отримання інформації про орган видачі закордонного паспорта, також можна скористатися кодом, зазначеним в ньому.

Зараз дивляться

Як знайти серію та номер свого паспорта громадянина України

Серія та номер паспорта представлені двома літерами та шістьма цифрами. Проте, при переході на новий формат ID-картки, українці часто не знають, де знаходяться ці дані.

Щоб знайти номер ID-паспорта, зверніть увагу на тильну сторону документа. Тут розміщена інформація про власника, включаючи назву, фото, прізвище, ім’я, по батькові, стать, громадянство, дату народження, запис № (унікальний номер у реєстрі, УНЗР), термін дії, документ № (9-значний номер паспорта) та підпис.

Номер паспорта знаходиться праворуч внизу тильної сторони.

Щодо УНЗР, цей унікальний номер, який допомагає ідентифікувати особу, знаходиться також на тильній стороні праворуч внизу, над номером паспорта. УНЗР складається з восьми та п’яти цифр, розділених символом тире (-)  та включає інформацію про дату народження та унікальний код.

Не забувайте, що українські ID-паспорти не мають серії, тому не потрібно шукати цей елемент. ID-паспорт оформляється на 4 роки для осіб, які не досягли 18 років, та на 10 років для тих, хто старше 18 років. Його можна отримати у підрозділах ДМС, ЦНАП або Паспортному сервісі ДП Документ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
ID-паспорт, Паспорт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-29 13:57:52