Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олів’є на Новий рік 2024 Зеленого Дерев’яного Дракона: рецепт салату

Олів’є – м’ясний салат, який традиційно готується на Новий рік. В оригінальному рецепті, який вигадав французький кухар Люсьєн Олів’є, до складу входить смажений рябчик, картопля, свіжі огірки, каперси, оливки, соус провансаль, соус кабуль. Факти ICTV представляють сучасну версію салату олів’є.

Що треба для салату олів’є

Інгредієнти

  • відварена картопля – 4 шт.
  • відварена морква – 2 шт.
  • варена ковбаса Докторська (відварене куряче філе) – 500 г
  • варені яйця – 4 шт.
  • солоні (мариновані) огірки – 4 шт.
  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • майонез, зелень, сіль – за смаком

Для майонезу:

Зараз дивляться

  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • оливкова олія – ​​130 мл
  • гірчичний порошок – 0,5 ч. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготування

  1. Відварену картоплю, моркву, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
  2. З консервованого горошку зливаємо рідину і додаємо в салат.
  3. Готуємо майонез. Яєчні жовтки, оливкову олію, гірчичний порошок, сіль та цукор збиваємо до утворення однорідної консистенції.
  4. Заправляємо олів’є майонезом, солимо і добре перемішуємо, викладаємо у форму.
  5.  Ставимо олів’є в холодильник, щоб він добре просочився.
  6. Перед подаванням на стіл салат олів’є можна прикрасити зеленню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 16:37:00