Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

що відомо про обстріл Градами 28 грудня 2023

Росіяни із РСЗВ Град вдарили по Вовчанську Харківської області, як раз у той момент, коли місцевим біля одного із супермаркетів роздавали їжу.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, російські військові шість разів вдарили по скупченню людей. Жінка старшого віку отримала серйозні поранення. До лікарні на своїй машині її повіз начальник слідчого відділу Владислав Єфаров, який чи не найперший прибув на місце обстрілу.

Зараз дивляться

Сам поліціянт у момент обстрілу був на нараді. З перших прильотів він зрозумів, що є влучання десь у центр міста, тому одразу поїхав туди.

На місці люди намагалися допомогти пораненій жінці, вона була ще притомна. Владислав Єфаров забрав її до свого авто та разом із медикинею, що була на місці, повіз до лікарні.

Проте ще в дорозі у жінки перестало битися серце. В лікарні констатували смерть.

Легке поранення отримала ще одна жінка, проте госпіталізація їй не знадобилася. В лікарню доправили чоловіка, який під час обстрілу перебував у своїй машині. Автівка згоріла вщент.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За словами Сергія Болвінова, після обстрілу з Градів росіяни знову відкрили вогонь з артилерії і продовжують гатити по мирних мешканцях.

У поліції Харківської області уточнили, що обстріл Вовчанська стався о 10:00, загинула 66-річна місцева жителька, поранення отримала жінка 63 років.

Також росіяни завдали авіаудару по селу Глушківка. Там є пошкоджені будинки, стався витік газу. За попередніми даними, постраждали три жінки: 58, 60 та 76 років.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Фото: Сергій Болвінов, Нацполіція

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 12:15:32