Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як продовжити термін придатності яєць, довше, ніж зазначено на упаковці — експерти

Експерти Professionals Secrets у коментарі популярному британському онлайн-ресурсу розкрили секрети, як збільшити термін придатності яєць.

Як зазначили фахівці, зберігати яйця можна в холодильнику, картонній коробці та навіть у звичайному кошику за кімнатної температури.

– Один день за кімнатної температури відповідає приблизно чотирьом дням у холодильнику, – зазначають експерти.

Зараз дивляться

Оригінальна упаковка

Також вони радять зберігати яйця в оригінальному пакуванні, яке оптимізоване, щоб яйця якнайкраще зберігалися під час транспортування та зберігання.

Однак, за словами експертів, важливо проконтролювати, щоб кожне яйце лежало широким, заокругленим боком догори для максимальної свіжості.

Рятівна повітряна кишеня

Як пояснили експерти з кулінарії, саме на широкому кінці яйця розташована повітряна кишеня, яка не дасть жовтку згодом луснути і прилипнути до шкаралупи.

Звичайні яйця від великого виробника зберігаються щонайменше два місяці (66 днів), якщо ви зберігаєте їх у картонному пакуванні в холодильнику округленим боком догори.

Таким чином яйця можуть зберігатися на кілька тижнів довше, ніж термін придатності, зазначений на коробці, пояснюють кулінарні експерти.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 12:05:50