Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підозрювані у держзраді політики готують спецоперацію з дискредитації ДБР

Члени злочинної організації, до якої входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор, за завданням спецслужб РФ готують проти Державного бюро розслідувань масштабну медійну спецоперацію з дискредитації.

У ДБР дізналися, що вони планують поширювати фейки про хід досудового розслідування у їхніх справах про держзраду, розповідати про нібито політичні переслідування.

– Через сумнівні джерела в засобах масової інформації заплановано розповсюдження неправдивої та “перекрученої” інформації для нівелювання доведених слідством фактів та здобутих доказів, – кажуть в Бюро, тому закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації та ретельно перевіряти факти.

Зараз дивляться

Цю злочинну організацію ДБР спільно з СБУ викрили у листопаді 2023 року. За даними слідства, її члени організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу до ЄС та НАТО.

Тоді підозру у державній зраді та участі в злочинній організації отримав чинний народний депутат, його колега, якого вже позбавлено мандату, а також колишній прокурор та двоє працівників Головного управління ЗС РФ (відомого як ГРУ).

Суд обрав чинному нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

ДБР не називає прізвищ, проте, ймовірно, йдеться про народного депутата Олександра Дубінського. 13 листопада він отримав підозру в державній зраді.

А 14 листопада Печерський райсуд Києва відправив Олександра Дубінського під арешт без можливості внесення застави щонайменше до 12 січня 2024 року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Дубінському також інкримінують підроблення документів для виїзду за кордон, нібито для супроводу батька на лікування, а також організацію схеми з виїзду ухилянтів за межі України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 10:22:45