Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

День подяки Богові: у Раді пропонують запровадити нове свято

Група народних депутатів пропонує запровадити в Україні нове свято − День подяки Богові, щоби його відзначали на міжконфесійному рівні.

День подяки Богові – що відомо

У постанові йдеться, що нове свято пропонують відзначати щорічно в останню неділю вересня.

– З метою надання можливості українському народові звернутись до Бога з подякою за добробут і добрі врожаї у нашій країні, з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави, – зазначено в документі.

В пояснювальній записці окреселено, що вибір дати святкування обумовлений давніми традиціями українців, які збиралися після збору врожаю, аби “подякувати Богові за родючість землі, зібраний з полів хліб та добробут кожної родини”.

Зараз дивляться

Розробку комплексного плану заходів щодо відзначання Дня подяки Богові на державному рівні доручать Кабміну із залученням представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. План мають затвердити протягом трьох місяців з моменту прийняття постанови.

Ініціатори документу, серед яких Руслан Стефанчук та Давид Арахамія, вважають, що ухвалення такого рішення сприятиме “збереженню духовної спадщини народу, підняттю рівня суспільної моралі та консолідації українського народу в спільній подяці Всевишньому за мир та добробут в Україні”, а також “розвитку та консолідації міжконфесійних стосунків у релігійному середовищі України”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 10:01:29