Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Окупанти використовують Білорусь як проміжний пункт для депортації українських дітей до РФ

Окупанти вивозять українських дітей до Білорусі, щоб приховати факти подальшої депортації в Росію.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю Укрінформу.

– Ми фіксуємо нову системну проблему, коли росіяни депортують українських дітей саме через територію Білорусі. За моєю інформацією, вони постійно складають нові списки дітей, які зараз перебувають на тимчасово окупованій території України, зокрема на Донеччині та Луганщині, які будуть вивезені через територію Білорусі у РФ, – сказав він.

За словами Лубінця, росіяни можуть намагатися максимально закрити дані про те, що українські діти перебувають на території РФ.

Зараз дивляться

– Тобто встановлення факту депортації та верифікація дитини – це кропітка робота. Нам треба встановити, хто взяв дітей, звідки, як він їх привіз на територію РФ. А коли це відбувається через територію Білорусі, то як знайти таку інформацію на її території? Максимально складно, – додав омудсмен.

На його думку, на території Білорусі можуть перебувати тисячі українських дітей. Водночас омбудсмен вважає, що вони там тимчасово, оскільки Білорусь – лише проміжний пункт на шляху до Росії.

Раніше у Мінреінтеграції повідомили, що наразі близько 4 000 українських прийомних дітей опинилися на ТОТ або ж були насильно депортовані на територію РФ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-28 09:16:15