Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна збільшила виробництво мінометних пострілів у 42 рази – Камишін

В Україні значно збільшилося виробництво за номенклатурою мінометних пострілів – у 42 рази, а за артилерійськими снарядами – майже втричі.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час спілкування з журналістами 27 грудня. За його словами, зараз Україна працює над тим, щоб збільшувати цей показник.

Він звернув увагу, що потреби Сил оборони України є значно більшими, проте збільшення виробництво поки ускладнено через нестачу вибухових речовин і пороху в світі.

Зараз дивляться

– Працюємо над тим, щоб почати виробництво. Ухвалено необхідні рішення, – стверджує Камишін.

За словами очільника Мінстратегпрому, Україна хоче залучити приватні компанії до виробництва вибухових речовин і порохів.

Камишін зазначив, що Україна почала виробляти номенклатуру, яку не створювали багато років. Серед них – танковий снаряд 125-мм калібру і патрони для стрілецької зброї.

Міністр додав, що оборонна промисловість України – це 300 тис. осіб і 500 компаній, більша частина яких – приватні (близько 400).

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що компаніям українського ОПК вдалося втричі наростити виробництво зброї та техніки у 2023 році, якщо порівнювати з минулим роком.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-27 20:14:55