Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Інвестиції попри війну: на Одещині відкрили виробництво з томатів, які раніше вирощували на Херсонщині

Фото: Факти ICTV

Український бізнес інвестує в нові проєкти попри війну. Серед них і компанія Вітмарк-Україна, яка на базі Одеського заводу дитячого харчування виготовляє соки й харчі для дорослих та дітей. Цього року реалізували проєкт з вирощування томатів.

– Ми знайшли ресурси, щоб інвестувати в обладнання, будівництво, вирощування. Створено повний цикл від поля до готової продукції попри те, що війна внесла корективи, – зазначив директор з виробництва Одеського заводу дитячого харчування Андрій Маковеєнко.

Одеський завод дитячого харчування у попередні роки збирав, переробляв фрукти й овочі. У цьому сезоні додалося перероблювання власних томатів. Раніше компанія робила закупівлі помідорів на Півдні України, а цьогоріч їх вирощували на Одещині.

– З цих помідорів виробляється томатна паста. Зараз Херсон не може виробляти. Тому Одеська область цього року почала вирощувати томати, – зазначив працівник томатного цеху Віктор Яковенко.

Зараз дивляться

Помідори нового врожаю використовуватимуть для виготовлення соків. Серед них – томатний Наш сік та пюре як для України, так і за кордон. Реалізувати такий проєкт було непросто. Попри складні умови, у компанії вірять у розвиток українського бізнесу та ЗСУ.

– Завдяки захисникам ми маємо можливість здійснювати інвестицію в ці проєкти. Для українського виробника дуже важливо, щоб бізнесмени побачили, що це безпечно і може принести прибуток, – сказав заступник директора агронапряму Сергій Крисань.

У компанії Вітмарк-Україна зазначають, що намагаються допомагати ЗСУ та радувати українців соками з власних томатів, а також готові надалі інвестувати у нові проєкти.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-27 17:05:45