Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За рік кияни заборгували за світло 1 млрд грн: що буде з боржниками

Кияни, станом на 1 грудня 2023 року, заборгували за споживання електроенергії один млрд грн. 

Про це повідомляє постачальник універсальної послуги та постачальник електроенергії домогосподарствам у столиці компанія YASNO. 

Скільки споживачів у Києві заборгували за електроенергію

Зазначається, що на кінець 2023 року клієнтів-боржників налічується понад 1 млн – це майже третина всіх побутових споживачів. Всього компанія YASNO обслуговує 3,5 млн людей.

Зараз дивляться

У пресрелізі уточнили, що 130 тис. домогосподарств з-поміж неплатників накопичили заборгованість більш ніж за три місяці. Там порахували – переважна більшість із цієї кількості (понад 100 тис.) споживає щомісяця до 250 кВт-год, ще майже 19 тис. – 250-500 кВт-год, а 7 тис. неплатників – понад 500 кВт-год.

Проте, компанія звернула увагу, що останнім часом платіжна дисципліна населення погіршилася, назвавши таке ставлення до його обов’язків безвідповідальним. 

– Це гальмує темпи відновлення енергетичної інфраструктури, оскільки для цього необхідне стабільне надходження коштів від споживачів, – йдеться у повідомленні. 

Чи відключать боржників від електроенергії

В компанії зауважили, що надалі, коли буде скасовано заборону на відключення клієнтів, боржники взагалі можуть залишитися без електропостачання.

– До переліку справ, які потрібно встигнути зробити до Нового року, додайте пункт “розрахуватися за світло”. Тоді 2024-й ви розпочнете без боргів і зайвого клопоту. Ми дякуємо всім клієнтам, які своєчасно оплачують рахунки за електроенергію. Сьогодні це важлива умова для енергетичної безпеки всієї країни, – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-27 16:54:50