Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мобілізація в Україні – порядок вручення повісток, Володимир Фітьо

Нові правила мобілізації відповідно до резонансного законопроєкту 10378 не передбачають відправлення українця на фронт після отримання першої повістки.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Перша повістка необхідна для уточнення облікових даних громадянина України призовного віку, його сімейного стану, наявності причин для відстрочення та проходження медкомісії для визначення стану здоров’я.

Зараз дивляться

— Якщо ваше здоров’я в порядку, професія потрібна, а причин для відстрочки від служби в армії немає, ТЦК виписує іншу повістку. За нею ви вже вирушаєте до навчального центру. Там ви проходите навчання – мінімально місяць, а ще два тижні на злагодження підрозділу, – зазначив Фітьо.

При цьому він зазначив, що у разі більш складних бойових професій, здобуття навичок може тривати від двох до трьох місяців. Також передбачено й навчання за кордоном.

— Тільки після цього ви потрапляєте до своєї військової частини, де починаєте виконувати відповідні завдання. Тому ще раз наголошу: після першої повістки ніхто на війну не відправляє, — резюмував гість ефіру.

Нагадаємо, згідно з новим законопроєктом 10378, ухилення від мобілізації накладає низку штрафних санкцій. Серед них заборона на керування автомобілем, отримання кредитів та виїзд за кордон.

 

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-27 14:39:23