Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Добротний результат: експерт оцінив втрати РФ від знищення ВДК Новочеркаськ

Потужний вибух та сильне полум’я на місці знищення великого десантного корабля Новочеркаськ у тимчасово окупованій Феодосії свідчить про наявність на борту не менше ніж 2 000 бойових дронів типу Shahed-136 або близько 10 тис. артилерійских снарядів.

Такою думкою поділився військовий експерт Петро Черник в ефірі національного телемарафону.

— Дуже сильно воно горіло, ми розуміємо, що так горить те, що може горіти. Тому я дотримуюся версії, що на борту були саме ударні дрони. Тому що на снарядах зазвичай досить товстий металевий кожух, навряд чи його вдалося б пробити так, щоб усе так потужно спалахнуло, — пояснив гість ефіру.

Зараз дивляться

А ось у Shahed принцип монтування ударної частини зовсім інший, вона не має такої товстої стінки і практично незахищена.

— І якщо це справді так, то приблизно мінус 2 000 бойових дронів — добротний результат, — резюмував Черник.

При цьому екперт підкреслив, що у випадку якщо на борту Новочеркаська все ж знаходились саме артснаряди, то характер пожежі свідчить про вантаж не менш ніж 10 тис. одиниць. Це приблизно половина денної норми окупантів для вогневих атак вздовж всієї лінії розмежування.

Нагадаємо, президент Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача відреагував на ліквідацію ворожого судна у Феодосії. Він подякував ПС ЗСУ за поповнення російського підводного Чорноморського флоту ще однією посудиною.

Фото: Рефат Чубаров

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-26 14:48:08