Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

На захист Жерара Депардьє виступили 50 діячів культури Франції

На захист актора Жерара Депардьє, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, виступили 50 колег та діячів культури. Серед них – актор Пʼєр Рішар, що знімався разом з Депардьє в кількох стрічках, та дружина експрезидента Франції Ніколя Саркозі Карла Бруні.

Колективний лист на захист Жерара Депардьє

Автори листа вважають, що ЗМІ ведуть кампанію проти “останнього священного гіганта кінематографа”, забувши про принцип презумпції невинності. Вони називають це “нападом на мистецтво”.

– Ми не можемо більше мовчки спостерігати за цим лінчуванням, за потоком ненависті, спрямованим на нього, — зазначили діячі культури.

Підписанти зауважують, що суди мають робити свою роботу, але і вони хочуть висловитись.

Зараз дивляться

– Завдяки своєму акторському генію Жерар Депардьє робить внесок у мистецтво нашої країни. Він робить внесок в історію мистецтва у найвищому сенсі. Він є частиною цієї історії і продовжує її збагачувати. За це Франція йому дуже зобов’язана. Кіно і театр не можуть обійтися без його унікальної особистості, – йдеться в листі.

Нагадаємо, що в сексуальних домаганнях Депардьє звинуватили 13 жінок. В матеріалах вказано, що всі ці епізоди сталися з 2004 по 2022 рік. Нещодавно одна з позивачок –  акторка Еммануель Дебевер – вчинила самогубство.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-26 12:00:47