Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Які напої допоможуть проти похмілля, скільки потрібно випити — експерт

Фармацевт Аббас Канані в коментарі популярному британському онлайн-виданню назвав два напої, які допоможуть ефективно впоратися з похміллям протягом дня.

За словами експерта, причина похмілля полягає у впливі етанолу на організм. Ця токсична хімічна речовина є сечогінним засобом, який виводить воду з організму. А зневоднення, зі свого боку, може призвести до неприємних симптомів наступного дня після застілля.

– Ви можете заповнити втрату рідини, випиваючи рідини, які м’яко діють на травну систему, – пояснив Канані.

Зараз дивляться

Вода

Вода, за словами експерта, допомагає відновити гідратацію, усунути зневоднення та електролітний дисбаланс, тобто ті чинники, які сприяють похміллю.

Уникнути зневоднення також допоможе вживання великої кількості води за святковим столом між алкогольними напоями.

Ще одна гарна ідея – випити багато води безпосередньо перед сном або, як варіант, поставити склянку біля ліжка.

Хоча встановленої кількості рідини не існує, фармацевт рекомендував вживати від шести до восьми чашок або склянок рідини на день.

Томатний сік

Канані пояснив, що червоний напій корисний для підтримки гідратації, поповнення поживних речовин і поліпшення функції печінки.

– Вживання томатного соку може допомогти більш ефективно засвоювати і розщеплювати алкоголь, а це означає, що він не буде затримуватися у вашому організмі довго, – каже експерт.

Як і у випадку з водою, не існує певної кількості, яку слід вживати, але фармацевт порадив випити одну чашку томатного соку, який, як правило, безпечний у помірних кількостях.

Однак оскільки томатний сік містить велику кількість калію, його надмірне споживання може підвищити рівень цього мікроелемента, попередив фармацевт.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-25 12:07:40