Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чехія запровадила нові виплати для біженців з України: як отримати гроші

Чеська республіка платитиме гроші біженцям з України, у тих випадках, якщо вони вирішать повернутися додому.

Про це йдеться на офіційному сайті президента Чехії Петра Павела.

Глава Чеської республіки підписав зміни до закону lex Ukraine, який відповідає за регулювання статусу біженців з України, які переїхали до Чехії через повномасштабне вторгнення Росії.

Зараз дивляться

У закон була додана поправка, яка передбачає продовження тимчасового захисту для українців, що перебувають в Чехії, до березня 2025 року.

Разом з тим, поправки передбачають встановлення грошової допомоги біженцям з України із тимчасовим захистом, які вирішать повернутися додому. Виплати ще будуть уточнені урядом Чехії.

Визначено, що біженці зможуть отримати одноразову виплату не пізніше ніж за три місяці до закінчення права на перебування в Чехії завдяки тимчасовому захисту, до кінця 2024 року. В тому разі, якщо зазначені категорії громадян вирішать отримати довгострокову візу в Чехії, то вони матимуть повернути до чеського держбюджету 50% від суми, яку їм виділив уряд країни.

Зазначимо, що сьогодні в Чехії перебуває приблизно 380 тис. українців. За даними Мінпраці та соціальних питань, 123 тис. українських біженців уже працюють на повний робочий день, що становить 60% від загальної кількості тих, хто має тимчасовий захист у Чехії.

Подібні виплати також пропонують уряди Ірландії, Швейцарії та Норвегії. У деяких випадках українці можуть отримати до 50 тис. грн, якщо вирішать повернутися додому.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-24 18:36:35