Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Через брак боєприпасів до ППО українцям можливо доведеться вирішувати, що саме захищати – британський експерт

У сфері протиповітряної оборони Україна поступово переходить на західні зразки зброї, такі як SAMP/T, Patriot, NASAMS та інші. Водночас Київ може зіткнутись з браком зенітних боєприпасів, тобто ракет згаданих систем.

Про це розповів колишній британський розвідник та викладач воєнної стратегії та права у Портсмутському університеті Френк Ледвідж в інтерв’ю NV.

– Небезпека для України — це брак зенітних боєприпасів. Усі вони дуже дорогі і всі надходять із Заходу, – зазначив він.

РФ намагатиметься вичерпати ці боєприпаси. Ледвідж вважає, що росіяни не вичерпають їх повністю, оскільки такому не дозволять статися. Однак можливо українським військовим доведеться приймати рішення, що саме захищати.

Зараз дивляться

– Тобто навіть іранський безпілотник Шахед вартістю $20 тис. вам, можливо, доведеться вражати з Patriot, якщо ціль досить цінна. Враховується цінність цілі, а не цінність системи озброєння. Якщо боєприпасів не вистачатиме, Україні доведеться приймати важкі рішення, – пояснив ексрозвідник.

За його словами, ситуація може ускладнитись наприкінці зими.

Раніше генеральний інспектор Збройних сил Німеччини Карстен Бройєр повідомив, що наступного року Німеччина планує передати Україні близько 200 тис. снарядів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
боєприпаси, Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-24 12:43:11