Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно ставити цілі на новий рік – універсальні поради експерта

Щоб уникнути розчарувань, пов’язаних із невдачею в досягненні поставлених цілей, варто ретельно підготуватися та з величезної кількості інструментів і систем планування обрати те, що підходитиме саме для вас.

Час спілкування

Про те, як це зробити правильно й ефективно Фактам ICTV розповіла засновниця освітньої платформи Woman Insight, амбасадорка жіночої освіти, Sexeducation або sexsual education (статеве виховання або сексуальна освіта, сексуальні стосунки, мистецтво насолоди), експертка з сексуальності Світлана Керімова.

Зараз дивляться

– Початок нового року – час обіцянок, цілей і надій. Щоразу, коли говоримо про постановку цілей, важливо розуміти, що – це не просто слова, а важливий інструмент для досягнення успіху та задоволення від життя, – зазначила експертка.

Світлана Керімова навела приклади універсальних порад, які вона використовує під час планування свого року.

Аналізуємо минуле

Аналіз минулого дає нам можливість зробити висновки з пройденого досвіду та визначити, що саме ми хочемо змінити у своєму житті. Це своєрідний звіт по зробленому, визнання того, ким ми були, щоб зрозуміти, ким ми можемо стати.

Експерт зазначає, що важливо розуміти, що наше минуле це помічник у створенні нової реальності.

Аналіз активів і вихідних даних

Знання своїх активів і ресурсів – ключовий етап. Це дає розуміння, що вже є у вашому житті і з чим можна працювати. Визначте свої сильні та слабкі сторони, випишіть можливості, які ви вже маєте, і пропишіть, як їх можна посилити.

Створюємо майбутнє

Визначте, ким ви хочете стати, яких цілей хочете досягти. Розробіть конкретний і реалістичний план дій. Фантазуйте про майбутнє, уявляйте себе вже тією людиною, якою ви хочете бути і яке життя хочете прожити.

Щоб створювати щасливе майбутнє важливо скинути з себе весь вантаж – біль, негативні емоції, страх, образи, претензії, невпевненість. Пам’ятайте, що ваша історія життя – це ваша праця, і тільки ви маєте бути її автором.

Баланс розуму, тіла і душі

Усвідомте, що досягнення цілей – це процес, а не миттєвий результат. Забезпечте баланс між розумом, тілом і душею. Спрямовуйте свою енергію на досягнення цілей, враховуючи можливості фізичного здоров’я та емоційного благополуччя.

Пріоритети та ресурси

Будьте готові до того, що деякі завдання можуть вимагати більше уваги, інші – менше, тому важливо збалансувати свої зусилля. Розподіліть свій час, енергію та ресурси так, щоб вони відповідали вашим основним пріоритетом на найближчий рік.

Система винагород і мотивації

Створіть систему винагород для себе за досягнення певних планів і завдань. Визначте мотивуючі фактори, які допоможуть вам залишитися на шляху досягнення мети. Важливо відзначати свої успіхи, щоб підтримувати внутрішню мотивацію і вірити в себе.

Планувати на 5-10 років уперед

Таке “далеке” планування дає відчуття спокою і є маяком у важкі часи. Не бійтеся ставити собі великі, неосяжні цілі, такі, від яких у вас перехоплюватиме подих, саме такі цілі виступають найкращою мотивацією для дій.

Закохуйтеся у ваші цілі та плани

Якщо ваша душа закохається в нову мету, то розум і тіло знайдуть шлях до досягнення мрії. Чи бувало у вас так, що ви дуже чогось хотіли, але так і не почали діяти? Це означає, що ваша душа не закохалася.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-24 11:26:55