Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 23 грудня 2023

Фото: Факти ICTV

Окупанти завдали масованого удару по Херсону, внаслідок чого є постраждалі. Надвечір у Львові стався вибух у житловому будинку, де під завалами можуть залишатися люди.

У Бердянську окупанти посилюють тиск проти місцевих жителів. А в Іловайську прогриміли вибухи в районі нафтосховища, після чого там спалахнула пожежа. Водночас у Києві збираються негайно перевірити всі укриття.

Президент Володимир Зеленський підписав укази про запровадження санкцій проти осіб і компаній, які шкодять інтересам України. Серед них є громадяни Росії, України, Латвії та Кіпру.

Зараз дивляться

На кордоні з Україною польські фермери призупинять протести та блокування пункту пропуску Медика – Шегині під час зимових свят.

Що відбулося в Україні та світі за добу 23 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Масований удар по Херсону

Внаслідок російської масованої атаки по Херсону постраждали семеро людей, серед яких 15-річна дитина. Окупанти вдарили про критичній інфраструктурі: стався порив на газових мережах, спалахнула пожежа.

Під атакою опинився один з медичних закладів. За інформацією Херсонської ОВА, було зафіксовано влучання у багатоповерхові житлові будинки.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Вибух у житловому будинку Львова

Надвечір 23 грудня стався вибух у приватному житловому будинку Львова, внаслідок чого є постраждалі, серед яких діти.

Посилення тиску окупантів у Бердянську

У тимчасово окупованому Бердянську російські війська посилюють тиск на місцевих жителів. На території міста збільшили кількість камер зовнішнього спостереження високої роздільної здатності, здатних розпізнавати обличчя й автомобільні номери.

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що окупанти залякують жителів створенням нібито “нейромережі” для виявлення власників анонімних Telegram-каналів. Вони зазначають, що нейромережа може виявляти автора повідомлення та інші його дії.

Пожежа на нафтосховищі в Іловайську

В окупованому Іловайську Донецької області прогриміли вибухи в районі нафтосховища, після чого почалася пожежа. Там помітили густий і чорний дим, зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Електронні повістки та мобілізація в Україні

Міністерство оборони України розглядає можливість розсилати електронні сповіщення про необхідність з’явитися у Територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки.

Спершу буде проведено облік баз даних військовозобов’язаних та поділ на категорії, стверджує міністр оборони Рустем Умєров.

Перевірка укриттів у Києві

У Києві збираються негайно перевірити стан укриттів для людей після того, як обвалилася стеля в одній зі шкіл Соломʼянського району. Начальник КМВА Сергій Попко підписав доручення, яке стосується інспекції всіх столичних укриттів.

Він стверджує, що ситуація з обвалом стелі не має повторитися. У кожному районі Києва створили комісії, до яких залучено необхідних фахівців для перевірення безпеки укриттів і стану інженерних мереж.

Фото: МВС України

Ситуація на кордоні з Польщею

На кордоні з Україною польські фермери призупинять протести та блокування пункту пропуску Медика – Шегині на різдвяно-новорічні свята. Один з організаторів акції заявив про зупинення блокування КПП 24 грудня з 08:00 до 2-3 січня 2024 року.

За його словами, у разі отримання письмової заяви від прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска про те, що їхні вимоги будуть виконані, протест на кордоні з Україною можуть не поновлювати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-23 23:21:36