Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ПЗРК Stinger – Німеччина. Італія та Нідерланди закуплять ракети

Держдеп США погодив продаж снарядів для переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger трьом державам НАТО. Загалом Німеччина, Італія та Нідерланди готові закупити 940 ракет для потенційного захисту своїх територіальних кордонів та суверенітету.

Про це повідомили в Управлінні з питань оборонного співробітництва та безпеки Департаменту оборони США.

Приблизна загальна вартість постачання зенітних ракет, супутнього обладнання та інших елементів технічної підтримки та логістики становить $780 млн.

Зараз дивляться

Фото: U.S. Army

Зазначено, що запропонований продаж ракет ПЗРК FIM-92K Stinger Block I покращить можливості протиповітряної оборони трьох союзників США по НАТО. Це стало ключовою передумовою для ухвалення рішення у Вашингтоні.

Що відомо про ПЗРК FIM-92K Stinger Block I

Американська зенітно-ракетна система класу земля-повітря призначена для ураження вертольотів і літаків противника, що летять на низькій висоті, на зустрічних і догонних курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

FIM-92K належить до найбільш сучасної модифікації ракет ПЗРК Stinger. Ракета має неконтактний підривник.

Нагадаємо, у листопаді Штати оголосили про передачу нового пакету військової допомоги Україні на суму $100 млн. До нього увійшли, артилерійські боєприпаси, перехоплювачі для ППО, а також Stinger.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-23 20:35:18