Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Була бронь від мобілізації: Клопотенко зізнався, чи боїться отримати повістку

Українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка не могли призвати на службу до Збройних сил України до кінця 2022 року. Він мав спеціальну бронь від Міністерства культури України.

Про це кулінар розповів у коментарі українським журналістам. За словами Клопотенка, зараз немає жодної броні, проте він не боїться отримати повістку.

– Якщо мені прийде повістка, я думаю, що мене оформлять кухарем. Я знаю, що дуже багатьох медійних особистостей з армії забрали, тому що вони можуть бути ефективними тут. Не кожна людина може бути ефективною в тилу, і не кожна може бути ефективною на фронті. Я вважаю, що можу бути ефективним. Але якщо потрібно буде йти мені на фронт, то які варіанти? Чи боюся я повістки? Ні, – стверджує шеф-кухар.

Ресторатор поділився, чому безкоштовно готує їжу для іноземних делегацій. За його словами, в держави немає грошей, тому він сам сказав, що годуватиме гостів з інших країн.

Зараз дивляться

– Це постійно відбувається. Готуємо безкоштовно. У держави немає грошей. Я сказав, що годуватиму їх. Уявіть, якби все було через тендер. Були б державні закупівлі, тоді інша компанія увійшла б у ці тендери, дала ціну і ще на цьому заробляла, а ми втратили б саму ідею. Я витрачаю на місяць 5−8 тис. грн – це собівартість продуктів і робота. Близько 10 тис. грн я можу проінвестувати в те, щоб делегації їли українську кухню. Це soft power (м’яка сила), – вважає Клопотенко.

Фото: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-23 19:11:51