Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Один коштує не менше $50 млн. Ігнат розповів деталі знищення трьох Су-34 на півдні

Знищення одразу трьох російських Су-34 – блискуче спланована операція Повітряних сил ЗСУ. Такі винищувачі давно не поповнювали статистику втрат РФ.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону Єдині новини.

– Вони (росіяни, – РЕД.) завдають ударів щодня по нас, і вільно почувають себе у повітряному просторі на окупованих територіях. Як бачимо, інколи вдається цю їхню вільність порушувати, знищувати російські літаки, – сказав він.

За словами Ігната, операція зі знищенню ворога на підступах до нашої держави була спланована командувачем Повітряних сил Миколою Олещуком.

Зараз дивляться

– Ви знаєте, було на півночі, коли знищили одразу три гелікоптери і два російських літаки, також в Одеській області двічі знищувались російські “сушки”. І цього разу одразу три літаки на південному напрямку. Такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу позитивну статистику, – нагадав речник.

Він також зазначив, що Росія має десятки таких літаків і продовжує їх виготовляти. Саме такими винищувачами окупанти завдають ударів керованими авіабомбами та ракетами.

– Це один з найновіших літаків, поряд з Су-35, винищувач-бомбардувальник. Багатоцільовий літак, екіпаж складає два пілоти…Це доволі дорогий сучасний літак. Це десятки мільйонів доларів. Я думаю, не менше 50 мільйонів доларів така машина може коштувати, – наголосив Ігнат.

Вночі російські військові атакували Україну 28 ударними дронами. В результаті бойової роботи збито 24 БпЛА Shahed.

Фото: Медіацентр Україна

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-22 15:03:27