Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вкрав 24 млн грн з будівництва Подільського мосту: директору комустанови повідомили про підозру

Заступнику директора комунального підприємства Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва, яке займалося будівництвом Подільського мосту оголошено про підозру у службовій недбалості. 

Про це повідомляють у поліції Києва. 

Зазначається, що посадовець підписав акти приймання виконаних будівельних робіт зі значно завищеними відомостями про вартість експлуатації окремої будівельної техніки. 

Зараз дивляться

За попередніми висновками експертиз, сума збитків столичному бюджету складає 24 млн грн.

– Слідчі Подільського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції та під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури викрили чергову схему розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мостового переходу, – йдеться у повідомленні. 

У чому підозрюють чиновника

В рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що у червні цього року, заступник директора комунального підприємства Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва отримав від генпідрядної та підрядних організацій акти приймання виконаних будівельних робіт та підписав їх, не пересвідчившись у відповідності обсягів витрат на експлуатацію будівельних машин.

Проведена надалі судово-будівельна технічна експертиза  підтвердила завищення витрат на оренду спеціальної техніки. За попередніми висновками, сума збитків столичному бюджету сягає 24 мільйони гривень.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру за ч. 2 ст. 367 ККУ – службова недбалість. 

Також правоохоронці нагадали, що у вересні поточного року фігуранту вже вручили підозру за цією ж статтею – тоді, внаслідок необґрунтовано завищених цін на пісок, будівництво подорожчало на 6,5 млн грн.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до пʼяти років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-21 13:57:34