Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Білому домі сподіваються, що Конгрес схвалить допомогу Україні у січні

У Білому домі сподіваються на узгодження військової допомоги Україні з боку Конгресу на початку січня.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

— Ми хотіли б якомога швидше отримати це фінансування. Імовірно, що це станеться, найімовірніше, на початку січня. Чим швидше, тим краще, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що сенатори обох партій США зійшлися на тому, що виділення коштів для продовження допомоги Україні доведеться ухвалювати вже у січні 2024 року після того, як Сенат США відновить роботу після перерви через різдвяні та новорічні свята. Очікується, що це станеться 8 січня 2024 року.

Зараз дивляться

Республіканці, які контролюють більшість у Палаті представників США, також пообіцяли повернутися до цієї теми 2024 року.

Під час пресконференції за підсумками 2023 року президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що США не зрадять і всі домовленості щодо підтримки будуть повністю виконані.

Нагадаємо, на початку жовтня президент Джо Байден подав запит у Конгресу на потреби національної безпеки понад $100 млрд. Із них $60 млрд мали піти на допомогу Україні.

7 грудня республіканці в Сенаті Конгресу США заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень про охорону кордону США.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-20 20:05:49