Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки українців підтримали б рішення про відставку Залужного

72% українців негативно поставилися б до відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

За даними дослідження, лише 2% респондентів схвально б відреагували на таке рішення. 21% мають нейтральне відношення до цього, а 5% – не змогли сформулювати свою думку.

Зараз дивляться

– Серед респондентів, які довіряють Володимиру Зеленському, 71% поставилися би негативно до рішення звільнити Валерія Залужного (і лише 3% поставилися би до цього позитивно). У всіх регіонах більшість населення критично ставиться до відставки Залужного, – говорять соціологи.

Також, опитування продемонструвало, що 43% наших громадян вірять в те, що між Зеленським і Залужним можуть бути певні розбіжності чи тертя, зокрема з них лише 8% вважають, що ситуація “дуже серйозна”, а решта 35% назвали ці непорозуміння не досить масштабними. Взагалі не вважають, що є певний конфлікт – 39%, а 18% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2023 року з’явилася стаття The Economist про нібито погіршення відносин Зеленського і Залужного. Зі свого боку Михайло Подоляк заявив, що говорити про звільнення Валерія Залужного з посади головкому ЗСУ немає підстав.

Міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що в Україні питання про відставки в командуванні Збройних сил не порушували.

Президент України Володимир Зеленський 19 грудня на пресконференції охарактеризував свої взаємини з Валерієм Залужним як робочі, водночас прямо на запитання про його звільнення не відповів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-20 19:15:44