Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна їсти червону ікру на грудному вигодовуванні

Червона ікра має безліч переваг: чудовий смак, багатий склад, легке засвоювання поживних речовин. Але чи можна їсти делікатес під час вагітності та грудного вигодовування та як цей продукт впливає на дитину, читайте в матеріалі Факти ICTV.

Червона ікра – користь і шкода

За кількістю вітамінів (A, C, D) та мінералів (фосфор, селен) та інших корисних речовин ікра може конкурувати хіба що з риб’ячим жиром.

Зокрема, червона ікра є прекрасним джерелом поліненасичених жирних кислот Омега-3, що здатні покращувати функції мозку, серцево-судинної системи, запобігати запальним процесам та забезпечувати організм енергією.

Зараз дивляться

Завдяки високому вмісту гемоглобіну ікру рекомендують вживати пацієнтам, які відновлюються після складних операцій та хіміотерапії.

Проте попри корисні властивості, їсти її можна не всім. Адже ікра червоної риби може викликати алергічну реакцію, оскільки деякі види мають велику концентрацію важких металів та інших забруднювачів.

–  Вагітність та період грудного годування — це час, коли жінка має бути особливо обережною.  Адже всі продукти, які вона споживає, можуть через грудне молоко та впливати на здоров’я дитини. Саме тому вагітним, породіллям та мамам малюків краще звернутися до фахівця, – каже експертка.

За її словами, через вміст холестерину та солі обмежити споживання ікри мають також астматики, алергіки, хворі на цукровий діабет ІІ типу, а також люди, що страждають на дерматит, ожиріння, високий артеріальний тиск, серцево-судинні захворювання та хвороби нирок.

Коли і скільки ікри можна вживати жінкам, що годують грудьми

– Усе дуже індивідуально. Споживання будь-якого виду ікри під час лактації та грудного вигодовування може мати як позитивний, так і негативний ефект, – пояснює експерт.

Загальний принцип – дотримуватися розумного збалансованого харчування. А щоб уникнути шкідливих речовин і можливих ризиків, жінці важливо обирати лише рибні делікатеси відомих виробників.

Лікарі рекомендують жінкам, які годують грудьми, включати ікру в раціон невеликими порціями, поступово і не раніше, ніж дитині виповниться шість місяців, коли залежність малюка від харчування матері зменшується.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-19 13:12:40