Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна збільшує виробництво дронів через брак артснарядів – Міноборони

Дефіцит артилерійських боєприпасів в Україні триватиме. Для компенсації браку снарядів, Україна нарощує виробництво дронів-камікадзе.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтерв’ю BBC Україна.

– Щодо боєприпасів до артилерії, то це питання буде виникати і далі. Тому в Україні ухвалили рішення вирішувати ці питання шляхом створення потужного виробництва БПЛА, – сказав він.

За його словами, разом з тим нарощується власне виробництво боєприпасів “практично всіх номенклатур колишнього СРСР”.

Зараз дивляться

Водночас більшість західних систем, відправлених Україні партнерами, використовують інший калібр – найпоширенішим є 155 мм. Наша держава має намір виробляти такі боєприпаси із західними компаніями на своїй території.

Гаврилюк очікує, що наступного року українська оборонна промисловість виробить їх “достатньо, щоб покрити різницю між тим, що потрібно [на передовій], і кількістю снарядів, які можуть дати партнери”.

Генерал-лейтенант наголошує, що Україні потрібна технологічна перевага, оскільки агресор має сильний оборонно-промисловий комплекс, що забезпечує перевагу, зокрема в людських ресурсах і техніці.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що українські війська на передовій зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів. ЗСУ змушені переплановувати завдання, які ставили перед собою, і робити їх меншими.

Фото: Михайло Федоров

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: BBC Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-19 09:51:46