Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кулеба назвав три фактори, необхідні для перемоги України у війні

За наявності трьох елементів – постачання зброї, розвиток ВПК та принциповий підхід до теми переговорів з РФ – зусилля Сил оборони України з часом забезпечать помітний прогрес на фронті, але для цього потрібно не звертати з курсу.

Про це пише міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в статті  для Foreign Affairs.

– Наші цілі залишатимуться досяжними з військової точки зору доти, доки існуватимуть три фактори: адекватна військова допомога, включно з літаками, безпілотниками, засобами ППО, артснарядами і засобами дальньої дії, які дозволять нам завдавати ударів глибоко в тилу ворога; швидкий розвиток промислового потенціалу в США і Європі, а також в Україні як для задоволення військових потреб України, так і для поповнення американських і європейських оборонних запасів; а також принциповий і реалістичний підхід до перспективи переговорів з Росією, – наголосив дипломат.

За його словами, окупаційна армія може переважати ЗСУ чисельно, проте правильна стратегія, планування та адекватна підтримка дозволять українцям завдавати ефективних ударів у відповідь.

Зараз дивляться

Він зауважив, що підтримка партнерів ніколи не була благодійністю, оскільки кожен долар, інвестований в оборону України, приносить чіткі дивіденди щодо безпеки.

– І все це Україна зробила завдяки американській допомозі, яка становить близько 3% річного оборонного бюджету США. Більше того, більша частина цих грошей фактично була витрачена в Сполучених Штатах, фінансуючи американську оборонну промисловість, підтримуючи розвиток передових технологій і створюючи робочі місця – причина, чому деякі місцеві бізнес-лідери в США публічно виступають проти припинення або скорочення військової допомоги Україні, – підсумував Кулеба.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 659-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Foreign Affairs

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-14 14:49:18