Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Удар по репутації Теплинського – розвідка Британії про розбиту на Херсонщині дивізію ПДВ

Новосформована 104 гвардійська повітряно-десантна дивізія армії РФ не змогла досягти поставлених командуванням завдань під час своїх перших боїв у Херсонській області через надзвичайно великі втрати.

Така інформація є в розпорядженні розвідки Міноборони Великої Британії.

За даними британського оборонного відомства, ця дивізія після приєднання до Дніпровського угруповання військ РФ на початку грудня мала вибити українських військових біля села Кринки на східному березі Дніпра на Херсонщині.

Зараз дивляться

Однак окупанти, чимало з яких не мали достатньо досвіду, за слабкої підтримки авіації та артилерії завдання провалили.

Після цього інциденту російські блогери почали наполягати на відставці командувача Дніпровського угруповання військ генерал-полковника Михайла Теплинського.

У розвідці Міноборони Великої Британії певні, що ця подія стала ударом по репутації Михайла Теплинського, який вважається одним із найбільш здібних російських польових командирів та до того ж є командувачем Повітряно-десантних військ РФ.

Скандальне відео Теплинського

Нагадаємо, що в серпні головнокомандувач Повітряно-десантних військ РФ Михайло Теплинський своїм відео до Дня повітряно-десантних військ РФ несподівано затьмарив окупантам свято.

У відео, яке потім дуже швидко прибрали з офіційних джерел Міноборони РФ, Теплинський розповів про масштаби втрат елітних військ Росії в Україні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Озвучені у відео дані дозволили розвідці Міноборони Великої Британії підтвердити їхню інформацію про те, що принаймні половина із 30 тис. десантників, яких у 2022 році відправили воювати в Україну, є вбитими або пораненими.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 659-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Ministry of Defence

Фото: Герои страны

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-14 14:06:51