Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можуть мобілізувати чоловіка до 27 років у 2023 році – відповідь юриста

В Україні призову на строкову службу підлягають чоловіки з 18 до 27 років, однак під час воєнного стану їхня мобілізація заборонена. У яких випадках можуть мобілізувати військовозобов’язаного до 27 років – Фактам ICTV розповів юрист і адвокат Ростислав Кравець.

Чи можуть мобілізувати військовозобов’язаного до 27 років

Чоловіки, які досягли 27 років і до цього не служили в армії, вважаються призовниками. 

– Оскільки зараз призову в нас немає, фактично їх мобілізувати не можуть без наявності їхньої згоди, – стверджує Кравець. 

Однак, за словами юриста, представники територіальних центрів комплектування вводять цих осіб в оману. Їм дають підписати документи, серед яких є клопотання про мобілізацію. 

Зараз дивляться

У яких випадках можуть мобілізувати до 27 років

– У разі, якщо є згода і клопотання про мобілізацію, таку людину можуть мобілізувати, що, до речі, дуже часто роблять представники ТЦК, – каже Кравець. 

Юрист акцентує увагу на тому, що потрібно дуже уважно читати будь-які документи, які ви підписуєте, навіть якщо вам кажуть, що треба просто щось підписати і вас відпустять. 

При цьому Кравець наголошує, що йдеться тільки про тих чоловіків, які не мають військового досвіду. Тих, хто вже призивався в армію та пройшов військову службу, мобілізувати можуть.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-14 13:07:15