Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олена-Крістіна Лебідь натрапила на шахраїв

Ведуча Нового каналу Олена-Крістіна Лебідь отримала СМС від шахраїв та попередила своїх підписників про небезпеку таких повідомлень. Також вона дала головну пораду, що допоможе зберегти нерви та гроші.

Олена-Крістіна Лебідь попереджає про шахрайські схеми

Ведуча отримала СМС від аферистів, що замаскувалися під сервіс із назвою “пошта України”. В повідомленні, скрин якого Лебідь опублікувала в Instagram, йшлося про посилку, що нібито має отримати Олена-Крістіна. Шахраї зазначили, що пакунок затримано через незрозумілу адресу, і нижче розмістили посилання, за яким треба перейти, щоби підтвердити місце перебування.

– Мета СМС одна: щоби ви натисли на посилання! Нагадую – ніколи, за жодних умов не переходити за “лівими” посиланнями, посиланнями від невідомо кого, – наголосила ведуча.

Олена-Крістіна Лебідь попередила, що результатом від переходу може встати все що завгодно – від списання коштів з картки до отримання доступу до усіх даних людини, що натисла на посилання.

Зараз дивляться

Аферисти розсилають СМС перед Новим роком

Ведуча зазначила, що у період зимових свят шахраї активно користуються новорічною темою для свої схем. Зазвичай їхній зміст повʼязаний з акцією, виграшем чи сюрпризом від великих та відомих брендів та сервісів. Аферисти найчастіше вказують назви тих магазинів чи служб, якими користується більшість українців.

Отримувач таких СМС має критично поставитися до обіцянок, уважно вивчити посилання та в жодному разі нічого не натискати.

Фото: Олена-Крістіна Лебідь

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-14 13:01:48