Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис співробітника – директор компанії

Хакерська атака найбільшого українського оператора мобільного зв’язку Київстар стала можливою через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників цієї компанії.

Про це заявив президент компанії Київстар Олександр Комаров в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

За його словами, питання полягає не в нібито уразливих технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери.

Зараз дивляться

– Приклад Київстар свідчить про те, що навіть найбільш захищену інфраструктуру може бути уражено. Це реально. Ми використовуємо найсучасніші технології від глобальних постачальників, щоб тримати периметр компанії закритим від кіберзагроз, – запевняє директор компанії.

Він стверджує, що компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології. А з початку повномасштабного вторгнення Київстар вдалося відбити близько 500 кібератак.

Кібератака на Київстар

Відповідальність за кібератаку на компанію Київстар взяла на себе російська хакерська група Солнцепек. За даними Служби безпеки України, вона близька до російського Головного розвідувального управління.

На першому етапі компанії Київстар вдалося відновити голосові послуги для користувачів оператора мобільного зв’язку, а інші телекомунікаційні послуги там обіцяють відновити протягом доби.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-13 21:46:35