Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Міноборони розформовують Департамент через закупівлю зіпсованих сухпайків

Фото: Міноборони

Міністерство оборони України вилучає частину сухпайків, поставлених для українських військових у 2022 році. Зараз їх зберігають на складах ЗСУ. У частині наборів пошкоджене пакування з джемом попри те, що термін придатності продуктів ще не вийшов.

У Міноборони наголосили, що набори заборонені для передавання українським захисникам. Найближчим часом Командування сил логістики отримає від Міноборони нову партію сухпайків.

Зіпсовані набори закупив Департамент ресурсних закупівель у 2022 році без контролю якості. Зараз цей Департамент перебуває в процесі ліквідації, звертають увагу в Міноборони.

Зараз дивляться

До сфери відповідальності Департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення, які стосуються закупівель Міноборони – визначення кількості, вартості та процедури закупівлі. Це створювало корупційні ризики.

Згодом функції Департаменту розподілили між різними підрозділами: Департаментом політики закупівель, Агенцією закупівель у сфері оборони (ДП Державний оператор тилу), Департаментом планування.

Керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, за даними Міністерства оборони України, зараз фігурує у кримінальному провадженні за іншими звинуваченнями.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-13 19:18:50