Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Саміт ЄС у Брюсселі 14-15 грудня – Зеленський назвав умови

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала всі рекомендації та приписи європейських партнерів для початку процесу зі вступу до Євросоюзу.

На найближчому саміті в Брюсселі, який пройде 14-15 грудня, Київ очікує для себе позитивних результатів, інакше це означатиме, що РФ все ж таки зуміла накласти вето.

З такими словами глава держави виступив на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Стере, повідомляє норвезький урядовий сайт.

Зараз дивляться

— Тож якщо не буде позитивного результату – питання не в плані Б, у нас є лише один план – це наш вибір – бути в ЄС. Тому якщо не буде там позитиву – це буде говорити про те, що Путін наклав вето на це рішення, – наголосив український гарант.

Зеленський наголосив, що тепер євроінтеграція залежить лише від стійкості наших союзників. Росія продовжує спроби тиску, але насправді не змогла зробити нічого, щоб до її вмовлянь прислухалися.

— Цього року РФ не мала жодної перемоги, вони нічого не змогли зробити, не змогли окупувати жодного села, я вже не говорю про міста. Нічого вони не змогли вдіяти, — резюмував політик.

Нагадаємо, за словами глави МЗС Кулеби, блокування Угорщиною початку переговорів про вступ України до Євросоюзу може мати катастрофічні наслідки, але процес розширення не зупинить. Наша країна приєднається до ЄС.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
ЄС, Володимир Зеленський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-13 14:58:19