Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Tesla показали оновлений Optimus Gen 2: що вміє робот

Компанія Tesla представила оновленого робота-гуманоїда Optimus Gen 2. Новинка здатна допомагати людям, виконуючи прості завдання.

Що відомо про Tesla Optimus Gen 2

На сторінці Tesla в соцмережі Twitter (X) опубліковано відео, де показано розвиток робота від перших версій до останніх, а також нові можливості флагманської модифікації.

Зараз дивляться

За словами представників компанії Optimus Gen 2 пройшов навчання на нейронних мережах. Завдяки цьому його перелік завдань зріс – наприклад, він може автономно сортувати речі, навчати його цього більше не потрібно.

Так, тепер новий робот отримав усі приводи й датчики власної збірки Tesla. Двоногий Optimus Gen 2 ходить тепер на 30% швидше – це також вдалося зробити за допомогою зменшення ваги на 10 кг і переробленого балансу.

У ролику можна помітити, як робот присідає, виставивши руки вперед. У Tesla заявили, що найближчим часом хочуть поставити його на виробничу стрічку своїх товарів. Коли він зможе виконувати завдання робітників, компанія перейде до продажу Optimus.

Нагадаємо, що попередній Tesla Optimus навчили йоги та сортування кубиків. Щоправда, робив він це повільніше, ніж нова модель.

Фото: Tesla

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-13 14:27:16