Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У британській розвідці розповіли, для чого РФ розширює кількість майданчиків для запуску БПЛА

Зараз росіяни запускають по Україні безпілотники з п’яти майданчиків, однак їх може побільшати.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Зазначено, що 12 грудня Росія запустила щонайменше 15 безпілотних літальних апаратів Shahed з Балаклавського району Криму. Це новий майданчик для запуску дронів на південь від Севастополя.

Зараз дивляться

5 грудня у РФ заявили, що нібито перехопили 41 атаку українських БПЛА на російську військову інфраструктуру в Криму, зокрема в районі мису Чауда. Мис Чауда на південному сході Криму – відомий пусковий майданчик Шахедів, який росіяни використовують з початку вересня 2023 року.

Балаклава стала п’ятим підтвердженим місцем запуску БПЛА, що використовується в російських операціях проти України, поряд з мисом Чауда, Єйськом, Приморськом і Курськом.

У британській розвідці вказують, що РФ, найімовірніше, розпорошує свої можливості запуску БПЛА по декількох місцях як для захисту своїх сил, так і для того, щоб ускладнити зусилля української протиповітряної оборони.

– Росія, ймовірно, використовуватиме додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змушуючи Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем, – йдеться у повідомленні.

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що наступальні операції Росії на сході України, ймовірно, мають на меті послабити підтримку Києва Заходом.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-13 12:19:59