Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українські медики врятували воїну ногу, яку роздробило вибухом

Медики з Оріхового, Запоріжжя та Хмельницького зробили все можливе, щоб врятувати понівечену вибухом ногу українського захисника. Зараз воїн благополучно проходить етап реабілітації. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Дивом уцілів

– Володимир Цимбалюк проходив службу в штурмових бригадах на Запорізькому напрямку. Каже, що вцілів дивом, адже локація, де він перебував ще п’ять хвилин тому, стала епіцентром удару. Захиснику розтрощило стегнову кістку, – йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, Володимир через рацію викликав підкріплення, а вже за 30 хвилин опинився на операційному столі в Оріховому. Там йому надали першу допомогу, прочистили рани, стабілізували стан і наклали бандажі.

Зараз дивляться

Як проходило лікування

Далі була дорога до лікарні в Запоріжжі, де чоловіка прооперували. А потім бійця відправили на лікування до Хмельницького, де було ще одне оперативне втручання – до стегнової кістки прикріпили зміцнювальний імплант. Тільки після цього Володимир зміг приступити до реабілітації.

Реабілітація

Зараз із Володимиром працює мультидисциплінарна реабілітаційна команда. Основний акцент – розробити рухливість ноги та відновити повноцінну ходьбу. Також із захисником працює фахівець, який надає повний психологічний супровід.

За словами медиків, незважаючи на важке поранення, воїн поставив перед собою мету – якомога швидше повернутися до повноцінного активного життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-11 10:56:20