Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коригував повітряні удари по місту: в Миколаєві СБУ затримала зрадника

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ), який розвідував позиції та маршрути руху ЗСУ на Миколаївщині.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства. 

Передусім фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони на території регіону.

Зараз дивляться

– На виконання цього завдання ворожий агент отримав від своїх кураторів з російського ГРУ 10 тис. грн авансу на власну банківську картку. Наступні суми мали надходити фігуранту в міру надання ним нових координат базування та переміщення українських військ, – розповіли в СБУ.

Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли евакуювати свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де проживали його батьки.

Втім, співробітники СБУ завадили реалізації цих планів – встановили місцеперебування російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, якого воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала через його рідних. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Херсонщини й вже тривалий час співпрацюють з російською спецслужбою.

За вказівкою загарбників родичі передали фігуранту контакт куратора з російського ГРУ та умовні фрази, які зрадник використав для встановлення агентурного зв’язку з окупантом.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Покарання для зрадника

Під час обшуку у затриманого вилученого мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ.

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-11 10:24:11