Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Для головних медичних показань до проведення кесаревого розтину — експерти

На думку медиків, складні пологи через ожиріння або пізню вагітність можуть призвести до збільшення кількості випадків екстреного кесаревого розтину.

Статистика

Статистика показує, що, наприклад, у Великій Британії спостерігається довгострокова тенденція до збільшення кількості екстрених кесаревих розтинів.

Близько 671 255 дітей народилися десять років тому, у 2012/13 році, з них 14,8%, або приблизно кожен сьомий, з’явилися на світ за допомогою екстреного кесаревого розтину. Пропорції як планових, так і екстрених процедур у 2022/23 роках є найвищими з 1980 року.

Зараз дивляться

Процедура, що рятує життя

За словами віцепрезидентки Королівського коледжу акушерів і гінекологів Лаури Гіппл, екстрений або незапланований кесарів розтин може статися, коли є серйозні побоювання щодо благополуччя жінки та/або дитини або коли пологи проходять не так, як очікувалося.

– За цих обставин кесарів розтин може виявитися процедурою, що рятує життя, – зазначає експерт.

Причини пізнього материнства

Серед основних причин пізнього материнства і загального падіння народжуваності експерти назвали захмарні витрати на догляд за дітьми, житлову кризу, рахунки на їжу і паливо, що постійно зростають.

У цей ряд фахівці поставили стійкий гендерний розрив в оплаті праці, який посилюється материнством.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-11 09:54:57