Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

F-18, Apache та Black Hawk. Україна передала США перелік бажаного озброєння – Reuters

У середу, 6 грудня, представники Міністерства оборони України представили перелік озброєнь для задоволення потреб ЗСУ під час закритої сесії конференції у Вашингтоні, на якій були присутні урядовці та керівники оборонної промисловості.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що в списку є кілька  неочікуваних сюрпризів, зокрема, такі дорогі позиції, як транспортні літаки C-17 Globemaster і C-130 Super Hercules, бойові вертольоти Apache, а також гелікоптер Black Hawk.

Зараз дивляться

Документи показують, що Україна також прагне отримати винищувачі F-18 Hornet, три типи безпілотників виробництва General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian, і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).

– До вичерпного переліку увійшло озброєння, яке Україна вже має в наявності, наприклад, танки Абрамс і 155-міліметрову артилерію, а також деякі види озброєння, такі як літаки F-16, безпілотники і ракети великої дальності ATACMS, про які вона просила в минулому, – йдеться в повідомленні.

Раніше республіканці в Сенаті Конгресу США заблокували законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю через відсутність у ньому положень про охорону кордону США.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-07 09:35:00