Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 7 грудня 2023: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 7 грудня, світ відзначає День української хустки, в Україні святкують День місцевого самоврядування, а православні віряни за новим стилем вшановують святителя Амвросія.

Факти ICTV розкажуть більше про свята сьогоднішнього дня, іменинників, прикмети та заборони.

Амвросій Медіоланський, якого православна церква вшановує 7 грудня, був видатним християнським богословом, проповідником і єпископом. Його називають реформатором церковних співів, а також борцем із язичництвом. Святий Амвросій писав труди про обовʼязки духовенства, акцентуючи увагу на моральних завданнях церкви. Проповідник виступав за незалежність церкви від світської влади.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 7 грудня 2023 року, день в Україні та світі

Щороку 7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Дату обрана не випадково, адже саме цього дня у 1990 році Верховна Рада ухвалила закон, що регламентує діяльність органів місцевої влади. Свято встановлене президентським указом у 200 році, щоби підкреслити велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин і зміцнення української державності.

У світі сьогодні відзначається Міжнародний день цивільної авіації. Через війну в Україні ця галузь переживає скрутні часи. Усі аеродроми під час воєнного стану є оперативними. Та ми віримо, що вже зовсім скоро у наше небо знову здіймуться літаки, що повезуть нас до інших країн без страху ракетних обстрілів з боку росіян.

На 7 грудня припадає цікаве, хоч і неофіційне свято, яке тим не менш відзначають далеко за межами України. Сьогодні є нагода додати родзинку у свій аутфіт, щоб відсвяткувати Всесвітній день української хустки. Цей аксесуар є невід’ємною частиною нашої культурної спадщини. Свято доволі молоде – відзначається з 2019 року. Завдяки діаспорі воно швидко набуло всесвітнього статусу. Його активно відзначають у громадах Іспанії, Канади та США.

Хто святкує день ангела 7 грудня

Якщо сьогодні у ваші родині зʼявиться на світ хлопчик, його буде доречно назвати Антоном, Василем, Григорієм, Іваном, Ігнатієм, Левом, Михайлом, Никифором, Нілом, Павлом, Петром чи Сергієм. Також не забудьте привітати з днем ангела дорослих власників цих чоловічих імен.

Що не можна робити 7 грудня 2023 року

Як і в більшість інших днів року сьогодні не можна лаятися, сваритися та транслювати негатив. Жінки у давнину в цей день не працювали, зокрема не шили та не вʼязали.  Дівчата не розчісувалися й не мили голову.

Місячний календар визначає цей день як загалом несприятливий. За словами астрологів, енергія цього дня провокує на прояви злоби, агресії та гніву. Проте піддаватися цьому не треба, так само не можна сумніватися в собі. Також не варто переїдати, вживати каву та спиртне.

Що можна робити сьогодні

Зосередьтеся на власних силах та уникайте скупчень людей, краще займіться домашніми справами – це чи не єдине, чому сприятиме сьогоднішній день. Також можна зайнятися очищенням оселі та сходити на стрижку.

В давнину у дівчат цього дня було прийнято гарно вбиратися. Вважалося, що це наближало дату шлюбу.

Народні прикмети на 7 грудня 2023

  • Мокрий сніг — до літа з дощем.
  • Сонце в димці віщує заметіль.
  • Хмари – до снігопаду.
  • Легкий та сухий сніг — до засушливого літа.
  • Снігу досі не було – прийдешній рік буде без врожаю.
  • Журавлі відлетіли в теплі краї – тепла не чекайте.
  • Корови трусять хвостами на мороз.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-07 05:34:07