Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суперечки на секретному брифінгу про допомогу Україні від США: що кажуть сенатори

Лідери республіканців у Сенаті перед ключовим голосуванням 6 грудня закликають своїх колег із партії заблокувати закон про надання військової допомоги Україні, аргументуючи це тим, що пакет не передбачає реформи імміграції та надання притулку.

Про це вони заявили на секретному брифінгу про війну в Україні.

Так республіканці кажуть, що відхилять пропозицію лідера більшості у Сенаті Чака Шумера винести на розгляд прохання президента США Джо Байдена про екстрену допомогу нашій державі.

Зараз дивляться

Відповідаючи на запитання про план Шумера поєднати пропозицію Байдена про гроші для України та Ізраїлю з двопартійним законом про заборону фентанілу, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що він хоче, щоб охорона кордону була частиною базового законопроєкту.

Сенатори-республіканці назвали брифінг марним витрачанням часу, оскільки вони стверджували, що там не обговорювали інформацію, яка не була вже відома або доступна для широкого загалу. Деякі республіканці навіть пішли з брифінгу раніше.

– Це було драматичніше, тому що у вас є ціла політична партія, яка, схоже, готова спустити підтримку України та Ізраїлю в унітаз, бо вони воліють мати широко відкритий кордон, а не підтримку України та Ізраїлю, – сказав сенатор Кевін Крамер.

Сенатор-республіканець від штату Юта Мітт Ромні заявив, що його партія хоче допомогти і Україні, й Ізраїлю, але необхідні суворіші заходи щодо безпеки кордону.

Зокрема про важливість зосередження на темі безпеки кордону під час брифінгу та про розчарування через те, що цього не сталося, заявив сенатор Роджер Маршалл.

Наслідки від припинення допомоги Україні, за словами сенатора-демократа Марка Ворнера “переслідуватимуть” США протягом десятиліть.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Нагадаємо, що у вівторок, 5 грудня, демократи в Сенаті США представили пакет заходів із національної безпеки на суму близько 111 мільярдів доларів для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходів, спрямованих на захист південного кордону.

Джерело: The Hill, CNN

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-06 15:18:27