Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Румунії оголосили епідемію кору: зафіксовано 2 тис. випадків

Румунія оголосила епідемію кору на національному рівні через стрімке зростання небезпечного  інфекційного захворювання. Лише в 29 округах країни зафіксовано майже 2 тис. випадків.

Кількість хворих збільшується

Кір –  одне із найбільш заразних вірусних захворювань, яке призводить до серйозних ускладнень (пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту, інвалідності й навіть смерті).

Через збільшення кількості випадків кору та чималу госпіталізацію інфікованих дітей Міністерство охорони здоров’я разом із сімейними лікарями проведе інформаційну кампанію.

Мета – підвищення обізнаності батьків щодо важливості вакцинації немовлят від 9 до 11 місяців. Адже деякі батьки відмовляються вакцинувати своїх дітей.

Крім того, планується зробити щеплення тим, хто раніше не був вакцинований або не отримав повний курс.

Після контакту з хворим під загрозою інфікування залишається понад 90% людей, що не мають щеплення.

Статистика захворювань на кір

У 2018 році захворюваність на кір в Європі досягла 10-річного максимуму. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), протягом 2021-2022 року кількість хворих на кір у всьому світі зросла на 18%, а смертність збільшилася більше ніж на 40%.

Ситуація в Україні – не виняток.  Центр громадського здоров’я повідомив, що за вісім місяців 2023 року на кір захворіли 43 українці, із них 21 – діти до 17 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Hotnews.ro.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-06 13:53:41