Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Виїжджав у відрядження і не повертався. У ДБР розслідують поїздки нардепа від ОПЗЖ Борта

ДБР розслідує можливе службове підроблення документів для виїзду за кордон народним депутатом України від забороненої ОПЗЖ, членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Віталієм Бортом.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Так, наприкінці жовтня відповідне кримінальне провадження ініціював генеральний прокурор. Провадження відкрито за ч. 1 ст. 366 КК України на підставі матеріалів, зібраних ДБР.

Зараз дивляться

– Встановлено, що народний депутат, відповідно до розпоряджень голови Верховної Ради України, двічі їздив до Угорщини: з 12 до 14 квітня та з 3 до 5 липня 2023 року. Водночас, після спливу термінів відрядження, він не повертався вчасно в Україну, а продовжував перебувати за кордоном, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, депутат у приватних справах відвідував Угорщину, Туреччину, США, Австрію, Німеччину, Італію та Францію.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела, йдеться про нардепа Віталія Борта.

Нещодавно журналісти проєкту Радіо Свобода Схеми з’ясували, що Борт у квітні й липні 2023 року виїжджав за кордон у триденні службові відрядження за погодженням голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, але обидва рази не повертався вчасно, а залишався за межами України ще на місяць.

У цей час в Україні вже діяла заборона для виїзду за кордон для посадовців під час воєнного стану без належних на те підстав.

– Усього від початку повномасштабного вторгнення РФ Віталій Борт вісім разів виїжджав за кордон, де сумарно провів 207 днів, – зазначають у Схемах.

Борт є членом групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Зі звітів Борта, отриманих у відповідь на запит з апарату ВР, під час відрядження нардеп зустрічався з нев’їзним в Україну депутатом угорського парламенту – соратником прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Раніше ВАКС на 2 місяці взяв під варту нардепа Андрія Одарченка, який хотів підкупити Мустафу Найєма.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 16:07:19