Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олег Сенцов розповів про сенси, які закладав у фільм Носоріг

Режисер і військовослужбовець ЗСУ Олег Сенцов розповів, які сенси закладав у свій фільм Носоріг.

Що Сенцов сказав про фільм Носоріг

За словами режисера, кримінальна драма Носоріг є достатньо простою. Це один з перших сценаріїв Сенцова, який він написав більше 10 років тому.

– Я хотів показати, звідки росте певний корінь зла, який потім привів до Майдану, до Януковича, до корупції, прояви якої ми досі маємо. Ми живемо не по законах, а по “понятіям”. Але це не завжди всіма зчитується, можливо, на це потрібно було робити більший акцент, – сказав Сенцов.

Режисер припустив, що міг би зняти фільм трохи краще, якби робив це зараз.

Зараз дивляться

– Можливо, знімаючи зараз, я б зробив його трохи краще, але не факт. Зробив як зробив. Я ставлюсь достатньо критично до того, що я роблю, і тому там багато чого вийшло не так добре, як хотілось би. Сподіваюсь, що мої кращі фільми ще попереду, – додав Сенцов.

Також Олег зізнався, що один з проєктів, які він, можливо, зніматиме після перемоги України у війні, буде про захисників Азовсталі.

– Я хочу зняти фільм про захисників Азовсталі. Ми це озвучували, навіть отримали від Netflix невеликий грант, декілька тисяч євро на розробку сценарію. Сценарій вже є, але ще достатньо сирий. Потім, коли закінчиться війна нашою перемогою, коли я відпрацюю інші проєкти, я його зніму, – сказав Сенцов.

Носоріг – це друга повнометражна робота Олега Сенцова. В український прокат стрічка вийшла 17 лютого 2022 року. Перед цим права на показ фільму купив американський стримінговий сервіс Netflix.

Сюжет кримінальної драми розгортається у 1990-ті роки в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє у кримінальний світ, і цей шлях приводить його зовсім не туди, куди він чекав.

Фото: скриншот з інтерв’ю Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 15:57:12